Ingredentes para catro persoas
Para os crêpes
- 4 ovos
- 175gr de fariña
- 1/2 litro de leite
- 3 culleradas de aceite de oliva, manteiga e azucre
- 250 gr de champiñóns
- 1 dente de allo
- 1 cebola mediana
Para a salsa de setas
- 300 gr de champiñóns
- 1 cebola mediana
- 1/4 litro de caldo de ave
- 1/2 vaso de tona e aceite
Preparación
Primeiro prepararemos a masa dos crêpes. Nun bol, batemos os ovos, engadimos a fariña e o azucre e mesturamos. Botamos a leita, unha cullerada de aceite e un chisco de sal. Mesturamos ben.
Nunha tixola botamos unha culleriña de manteiga e cociñamos a masa por ámbolos dous lados ata conseguir unhas tortas finiñas.
Para a salsa, limpamos os champiñóns e as troceamos. Pelamos, picamos e pochamos a cebola nunha tixola con aceite. Incorporamos os champiñóns troceados e deixamos que se fagan. Cóbrese todo co caldo de ave e se deixa que se reduza.
Unha vez feita, tritúrase todo coa batidora. Se se quere que sexa máis suave, pódese engadir tona.
Para o recheo, pelamos e picamos a cebola e os allos en trozos moi pequenos. Dóranse nunha tixola con aceite. Despois engádense as setas troceadas e sazónanse ao gusto.
Por último, só queda rechear os crêpes e enrolalos ben.